Čajankom „Da li nas čujete“ u susret obeležavanju 25.novembra -Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama - SOS Kutak Za Devojke
 
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Čajankom „Da li nas čujete“ u susret obeležavanju 25.novembra -Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama

новембар 24, 2023by kutakdevojke0

Tim HRCVR – SOS kutka za devojke i SOS telefona Vranje nizom aktivnosti obeležava Svetsku kampanju UN – NARANDŽASTA KAMPANJA, koja se u svim zemljama sveta realizuje zajedno sa Svetskom kampanjom 16 DANA AKTIVIZMA borbe protiv nasilja nad ženama i devojčicama. Tim povodom, a i u susret obeležavanju 25.novembra-Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama,...

Tim HRCVR – SOS kutka za devojke i SOS telefona Vranje nizom aktivnosti obeležava Svetsku kampanju UN – NARANDŽASTA KAMPANJA, koja se u svim zemljama sveta realizuje zajedno sa Svetskom kampanjom 16 DANA AKTIVIZMA borbe protiv nasilja nad ženama i devojčicama.

Tim povodom, a i u susret obeležavanju 25.novembra-Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, aktivistkinje Sos Kutka za devojke Vranje su organizovale čajanku pod sloganom „Da li nas čujete? Tišina jednom mora da pukne“, gde su na samom početku simbolično postavile Narandžastu lentu u znak sećanja na sve devojčice koje su svoje živote izgubile u masovnim ubistvima ove godine u Srbiji.

Čajanka je održana u Američkom kutku, u biblioteci „Bora Stanković“. Na čajanci je prisustvovalo 20-tak devojaka od prvog do četvrtog razreda srednjih škola Vranja.

Čajanku je vodila tim liderka SOS Kutka za devojke Vranje, Jefimija, a o značaju rada i postojanja Programa za devojke, o samim počecima SOS Kutka za devojke je govorila naša koleginica Jana, članica prve generacije Sos Kutka za devojke.

Na Čajanci smo i promovisale našu platformu, https://soskutakzadevojke.org/, kao jedino sigurno i bezbedno mesto za devojke i devojčice na internetu!

Na samom kraju čajanke smo se jasnom porukom obratile svim devojkama i devojčicama Srbije i sveta, DA NASILJE NEMA OPRAVDANJE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kontakt
Vranje
0800 001017
Radnim danima 10 - 16h
https://soskutakzadevojke.org/wp-content/uploads/2022/03/cropped-crest-e1649918514893.png