Samopouzdanje - SOS Kutak Za Devojke
 
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image

Samopouzdanje

25 фебруара, 2022by kutakdevojke0

Možda da uzmem za broj veće? Ovo je prekratko za mene! Smejaće mi se zbog ovoga.. Verovatno ste se često susrele sa ovim izjavama. Sve je to proizvod preispitivanja

Možda da uzmem za broj veće?

Ovo je prekratko za mene! Smejaće mi se zbog ovoga..

Verovatno ste se često susrele sa ovim izjavama. Sve je to proizvod preispitivanja zbog manjka samopouzdanja. Samopouzdanje je jedan od najčešićih problema sa kojim se devojke suočavaju tokom odrastanja, a nažalost posledice ostaju vidljive i mnogo kasnije. Iako jako rasprostranjen među devojkama, ovaj problem je zapravo proizvod društvenih očekivanja i nerealnih standarda lepote. Devojke nisu odgovorne za to, već ljudi i društvo koje nas konstantno navodi da preispitujemo sebe i razmišljamo na ovaj način. Bitno je znati da sve mi izgledamo prelepo, i da ukoliko smo iz bilo kog razloga drugačije, to nas samo čini još posebnijim.

 

-Hej! Hajde sa nama na bazen.-Možda nekog drugog puta, zauzeta sam.(Nemam telo za bazen, stidim se dlaka ili ožiljaka na telu..)Poznata situacija, zar ne?

Zašto bi propustila odlazak na bazen ili bilo koji događaj zbog viška ili manjka kilograma, strija i celulita, akni ili dlaka na telu?Važno je da znaš da svi imamo svoje nesigurnosti, i da uvek treba prvo primećivati svoje prednosti, a ne mane. Isto tako, bitno je da pronađeš ono zbog čega se dobro osećaš i ono zbog čega si zapravo svoja i neverovatna.

A veruj nam da postoji mnogo toga! Specifičan način oblačenja, šminka, neki hobi, uverenja i stavovi..sve je to ono što si zapravo ti. Pored toga, tu su i svi problemi koji su te zapravo ojačali – ceni i njih takođe!Nikad nemoj odustajati od sebe, svog mišljenja i svojih principa. Zapamti to da si ti dovoljno jaka za sve što ti je dodeljeno da podneseš. Ne dozvoli sebi da ti bilo koji negativni komentari odvlače pažnju i ruše tvoju sliku o sebi. Ti si ono što jesi, ne postoji nigde na svetu još jedna takva i to je najveće bogatstvo koje možeš da imaš! Na kraju dana imamo samo sebe, i to nam niko ne može oduzeti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
Kontakt
Vranje
0800 001017
Radnim danima 10 - 16h
https://soskutakzadevojke.org/wp-content/uploads/2022/03/cropped-crest-e1649918514893.png